onsdag 29 juni 2011

Nopales

Här i Mex finns mycket grönt och skönt, något som inte är så skönt, men däremot väldigt gott är nopales. Nopales är bladen på kaktusen Cladophyll. Dessa inhandlas "avtaggade" på marknaden, i affären står kvinnor med massvis med nopal och tar bort taggarna och skär av kanterna. Idag kostade de ungefär 5 pesos per kilo och de är fruktansvärt nyttiga, de har alla sorters vitaminer och mineraler i sig och de sänker dessutom det glykemiska indexet på en måltid rejält. Det bästa sättet att äta dem på enligt mig är stekta tillsammans med ägg och en god salsa!

3 kommentarer:

  1. Vad skulle du jämföra smaken med? Man skulle kunna tro att det är något i fruktväg men det passar nog inte med stekt ägg... Själv har jag en stor skål med jordgubbar i kylskåpet :)

    SvaraRadera
  2. Oh, det ser jättespännande ut! Nu blev jag nyfiken, kan man testa i Sverige tror du?

    SvaraRadera
  3. Nej det är ingen frukt Jenny, det är en ganska besk/ salt grönsak. Den är lite slemmig också, den har ju massor med vatten i sig. Man kan lägga den i tortillabröd och äta som tacos också, det är väldigt gott! Eller grilla den! MMMM! Jag vet inte om man kan prova i Sverige, jag har aldrig sett nopal, men om du går till en välsorterad grönsakshandlare eller en mexikansk restaurang kanske det finns där. Den bästa lösningen annars på problemet är ju att komma och hälsa på ;)

    SvaraRadera