Just nu här i Mexiko har jag ju inget jobb, alltså har jag ganska mycket tid till mitt förfogande. Trots det (eller kanske på grund av det) känns det som att tiden bara försvinner, minuterna är som sandkorn som rinner mellan fingrarna trots att man försöker hålla kvar dem.
Det gäller att ta till vara på tiden som man har. Vem vet när jag kommer vara arbetslös igen, med all tid i världen att visa mina svärföräldrar kort från Sverige, läsa böcker och titta på roliga tv-serier? En sak som jag har lärt mig här är att laga en del mexikanska maträtter, det här är en av mina favoriter och passar utmärkt att göra när man har kyckling eller köttrester kvar! Bara namnet borde ju vara aptitretande eftersom tacos dorados betyder förgyllda tacos!
Det enda du behöver ha för att göra den här maträtten är som sagt kött- eller kycklingrester, små majstortillas, ost, gräddfil och mexikansk salsa, grön eller röd. Det är också gott med lök eller potatis i men inte nödvändigt.
Ta köttet eller kyckling och dela med händerna så att det blir som små trådar av detta, så litet som du kan. Lägg lite grann nästan i ena änden av en tortilla och rulla ihop till en rulle. Har du överbliven potatis kan du även lägga i små bitar av den i tacosen. Tänk att rullarna ska bli ungefär som en cigarr.
Stek sedan på hög värme i majs- eller sojaolja. När de har fått färg och är krispiga är de färdiga. För att få dem att behålla värme och konstistens tills alla tacos är färdiga kan man lägga dem i en kökshandduk så länge.
Vid servering öppnar man försiktigt sin tacos och stoppar i riven ost, gräddfil, hackad lök och salsa, så mycket som man själv vill ha. Därefter försöker man stänga sin tacos men oftast går det inte. Eftersom tacosen är liten och hård trillar det nästan aldrig ut något innehåll ändå. Dessa tacos kan serveras med ris eller som de är, 4 per person borde räcka.
Smaklig måltid!
Aqui en México tengo mucho y una cosa que hago para aprovechar mi abundante tiempo es aprender a cocinar platillos mexicanos. Una comida que me gusta mucho son los tacos dorados y arriba viene una receta de ellos en sueco.
Buen provecho!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar